Oos­ter­se rijst­scho­tel met ma­kreel

Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen. 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.
  4. Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.

variatietip:

Je kunt de pepermakreelfilet vervangen door gewone gerookte makreelfilet.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse rijstschotel met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se rijst­scho­tel met ma­kreel

1
1
  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 4 eieren

Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie
  • 250 g gerookte makreelfilet met peper

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 3 el olie
  • 650 g Thaise roerbakmix
  • 3 el kerrie

Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4

Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.

variatietip:

Je kunt de pepermakreelfilet vervangen door gewone gerookte makreelfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.