Kip met ge­bak­ken aard­ap­pel­schijf­jes en sa­la­de

De kip is kruidig, de salade fris: een goed duo.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De kip is kruidig, de salade fris: een goed duo. 4 personen
2 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel ze in de papyrusvellen uit het zakje Mediterrane kruiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 15 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de romatomaten in kwarten en het basilicum in reepjes. Meng met de rauwkost, balsamicoazijn en 2 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken aardappeltjes en kip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 487 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kip met gebakken aardappelschijfjes en salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met ge­bak­ken aard­ap­pel­schijf­jes en sa­la­de

1
1
  • 300 g kipfilets
  • 23.4 g Mals en Kruidig Mediterrane kruiden

Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel ze in de papyrusvellen uit het zakje Mediterrane kruiden.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 15 min. gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 900 g aardappelschijfjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin.

4
4

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 450 g romatomaten
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen de romatomaten in kwarten en alleen de blaadjes van het basilicum in reepjes.

6
6
  • 150 g rauwkost met rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie

Meng met de rauwkost, balsamicoazijn en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken aardappeltjes en kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.