Brood­je kip met pa­pri­ka en hum­mus

Een broodje als diner? Tegen deze zeggen we geen nee!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een broodje als diner? Tegen deze zeggen we geen nee! 4 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan gedurende 2 min. zonder olie of boter. Vouw de gekruide bakpapieren (papyrus) uit het pakje open. Verdeel de kipfilethaasjes over het papier en vouw dicht. Bak in ca. 12 minuten gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Meng de helft van de tomaten met de sla en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de broodjes open en beleg elk broodje met 2 el hummus, de gegrilde paprika en de rest van de tomaat. Verdeel de kipfilethaasjes over de broodjes. Serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met in dunne halve ringen gesneden rode ui door de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2015

Broodje kip met paprika en hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je kip met pa­pri­ka en hum­mus

1
1

Verhit een koekenpan gedurende 2 min. zonder olie of boter.

2
2
  • 2 vellen Mals en Kruidig Mediterrane kruiden
  • 300 g kipfilethaasjes

Vouw de gekruide bakpapieren (papyrus) uit het pakje open. Verdeel de kipfilethaasjes over het papier en vouw dicht.

3
3

Bak in ca. 12 minuten gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 2 tomaten
  • 100 g botersla
  • 2 el olijfolie frisse citroen

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Meng de helft van de tomaten met de sla en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 meergranenbollen
  • 200 g hummus
  • 250 g gegrilde paprikamix

Snijd ondertussen de broodjes open en beleg elk broodje met 2 el hummus, de gegrilde paprika en de rest van de tomaat.

6
6

Verdeel de kipfilethaasjes over de broodjes. Serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met in dunne halve ringen gesneden rode ui door de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.