Pas­ta met fles­pom­poen en kaas

Niet gek dat de flespompoen zo populair is in de keuken: hij smaakt zoet, boterig en nootachtig, bevat veel vezels, is een bron van vitamine C.

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Niet gek dat de flespompoen zo populair is in de keuken: hij smaakt zoet, boterig en nootachtig, bevat veel vezels, is een bron van vitamine C. 4 personen
3 109

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in de lengte in parten. Verwijder de zaden, draderige binnenkant en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot, knoflook, pompoen, 2 tl nootmuskaat, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  3. Rasp ondertussen de cheddar en Parmezaanse kaas. Smelt de boter in een ruime steelpan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook (bechamelsaus). Voeg het laurierblaadje en de rest van de nootmuskaat toe en laat 5 min. koken. Neem de steelpan van het vuur. Verwijder het laurierblaadje en roer de helft van de cheddar en Parmezaan erdoor.
  4. Doe de pasta, pompoen en saus en in de ovenschaal en schep om. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met flespompoen en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met fles­pom­poen en kaas

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 flespompoen

Snijd de pompoen in de lengte in parten. Verwijder de zaden, draderige binnenkant en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

3
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

4
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gemalen nootmuskaat

Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot, knoflook, pompoen, de nootmuskaat, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

5
  • 300 g mezzi rigatoni nr. 26

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

6
  • 150 g cheddar
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 50 g boter

Rasp ondertussen de cheddar en Parmezaanse kaas. Smelt de boter in een ruime steelpan.

7
  • 50 g bloem

Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min.

8
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 laurierblaadje
  • 2 tl gemalen nootmuskaat

Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook (bechamelsaus). Voeg het laurierblaadje en de rest van de nootmuskaat toe en laat 5 min. koken.

9

Neem de steelpan van het vuur. Verwijder het laurierblaadje en roer de helft van de cheddar en Parmezaan erdoor.

10

Doe de pasta, pompoen en saus en in de ovenschaal en schep om. Bestrooi met de rest van de kaas.

11

Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.