Turk­se piz­za

Het kost even tijd, maar de smaak van deze kruidige zuiderling is onovertroffen.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Het kost even tijd, maar de smaak van deze kruidige zuiderling is onovertroffen. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een kom en voeg het water, zout, de yoghurt, gist en 1 el olie toe. Kneed in 10 min. tot een glad en elastisch deeg. Vet een ruime kom in met de rest van de olie. Vorm het deeg tot een bal, doe in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  2. Snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Doe de gehaktballetjes, ui, paprika, tomaat, peterselie, tomatenpuree en harissa in een ruime kom en kneed door elkaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehaktmengsel 2 min.
  3. Neem het deeg uit de kom, verdeel in 4 gelijke stukken en vorm tot bolletjes. Rol elk bolletje op een stuk bakpapier met een met bloem bestoven deegroller uit tot een pizza van ca. Ø 25 cm. Verhit 2 grote koekenpannen zonder olie of boter op middelhoog vuur en leg in elk een pizza op het bakpapier.
  4. Bak ca. 2 min. tot de onderkant licht begint te kleuren en het deeg zonder te scheuren loskomt van het bakpapier. Keer de pizza met behulp van het bakpapier. Verdeel ¼ van het gehakt erover en warm nog 2 min. door. Bak zo nog 2 pizza’s. Verdeel de sla over de pizza’s en rol ze op. Lekker!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid

Turkse pizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se piz­za

1
  • 250 g bloem
  • 100 ml lauw kraanwater
  • ½ tl zout
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 4 g gedroogde gist
  • 1 el olijfolie

Zeef de bloem boven een kom en voeg het water, zout, de yoghurt, gist en de olie toe. Kneed in 10 min. tot een glad en elastisch deeg.

2
  • ½ el olijfolie

Vet een ruime kom in met de rest van de olie. Vorm het deeg tot een bal, doe in de kom en dek af met vershoudfolie.

3

Laat het deeg 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.

4
  • 1 ui
  • 1 groene paprika

Snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

5
  • 2 trostomaten
  • 10 g platte peterselie

Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

6
  • 300 g lamsgehaktballetjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl harissa

Doe de gehaktballetjes, ui, paprika, tomaat, peterselie, tomatenpuree en harissa in een ruime kom en kneed door elkaar.

7

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehaktmengsel 2 min.

8

Neem het deeg uit de kom, verdeel in 4 gelijke stukken en vorm tot bolletjes.

9
  • 2 g bloem

Rol elk bolletje op een stuk bakpapier met een met bloem bestoven deegroller uit tot een pizza van ca. Ø 25 cm.

10

Verhit 2 grote koekenpannen zonder olie of boter op middelhoog vuur en leg in elk een pizza op het bakpapier.

11

Bak ca. 2 min. tot de onderkant licht begint te kleuren en het deeg zonder te scheuren loskomt van het bakpapier.

12

Keer de pizza met behulp van het bakpapier. Verdeel ¼ van het gehakt erover en warm nog 2 min. door.

13

Bak zo nog 2 pizza’s.

14
  • 75 g rucola slamelange

Verdeel de sla over de pizza’s en rol ze op. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.