Vis­ra­gout met bla­der­deeg

Met een dakje van bladerdeeg krijgt ragout een complete metamorfose. Een feestje op tafel!

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met een dakje van bladerdeeg krijgt ragout een complete metamorfose. Een feestje op tafel! 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de peen, prei, het laurierblaadje en het kerriepoeder 5 min. Voeg de bloem toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij en breng aan de kook. Roer tot een gladde saus en laat 15 min. koken op laag vuur. Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 5 min. de vis en tuinerwten toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Verwijder het laurierblaadje en verdeel de visragout over de ovenschaal. Bedek de ragout met het bladerdeeg en bestrooi met de kaas. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Visragout met bladerdeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­ra­gout met bla­der­deeg

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 150 g winterpeen
  • 250 g preien

Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 40 g boter
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el kerriepoeder

Verhit de boter in een ruime pan en fruit de peen, prei, het laurierblaadje en de kerriepoeder 5 min.

4
4
  • 25 g bloem
  • 300 ml melk

Voeg de bloem toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij en breng aan de kook.

5
5

Roer tot een gladde saus en laat 15 min. koken op laag vuur.

6
6
  • 375 g kabeljauwfilet
  • 225 g tuinerwten

Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 5 min. de vis en tuinerwten toe aan het groentemengsel.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Vet de ovenschaal in. Verwijder het laurierblaadje en verdeel de visragout over de ovenschaal.

9
9
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 50 g geraspte kaas pittig 45+

Bedek de ragout met het bladerdeeg en bestrooi met de kaas. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.

10
10

Zet de schaal in de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.