Hal­ve kreef­ten­staar­ten met pit­ti­ge li­moen­dip

Koken met klasse: chic voorgerecht.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Koken met klasse: chic voorgerecht. 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de helft van de koriander grof en meng met de mango. Snijd de rest van de koriander fijn.
  2. Rasp de groene schil van de limoen en pers één helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het limoenrasp en -sap met de harissa, kokosmelk, crème fraîche en fijngesneden koriander tot een dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de kreeftenstaarten door met een groot, scherp mes in de lengte door het pantser te snijden. Verhit de grillpan en gril de gehalveerde kreeftenstaarten in ca. 1½ min. per kant gaar. Als het kreeftenvlees niet meer doorschijnend is, is het gaar.
  4. Verdeel de slamelange en mango over 4 borden en leg er ½ kreeftenstaart op. Serveer met de dip en een partje limoen.

bewaartip:

Je kunt 1 dag van tevoren de mango snijden en de dip maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Schep de mango voor het serveren om met grofgesneden koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Halve kreeftenstaarten met pittige limoendip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hal­ve kreef­ten­staar­ten met pit­ti­ge li­moen­dip

1
  • 1 eetrijpe mango
  • 15 g koriander

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de helft van de koriander grof en meng met de mango. Snijd de rest van de koriander fijn.

2
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers één helft uit. Snijd de andere helft in parten.

3
  • ½ el harissa
  • 3 el kokosmelk
  • 2 el crème fraîche light

Meng het limoenrasp en -sap met de harissa, kokosmelk, crème fraîche en fijngesneden koriander tot een dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 2 kreeftenstaarten

Halveer de kreeftenstaarten door met een groot, scherp mes in de lengte door het pantser te snijden.

5

Verhit de grillpan en gril de gehalveerde kreeftenstaarten in ca. 1½ min. per kant gaar. Als het kreeftenvlees niet meer doorschijnend is, is het gaar.

6
  • 80 g slamelange landkers

Verdeel de slamelange en mango over 4 borden en leg er ½ kreeftenstaart op. Serveer met de dip en een partje limoen. Lekker!

bewaartip:

Je kunt 1 dag van tevoren de mango snijden en de dip maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Schep de mango voor het serveren om met grofgesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.