To­ma­ten­tulp­jes

Het lijkt net decoratie, maar deze bloemen zijn om op te eten.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje Het lijkt net decoratie, maar deze bloemen zijn om op te eten. 8 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd ¼ van de bieslook fijn en meng met de zuivelspread. Snijd de tomaten aan de bovenkant kruislings in tot iets onder het midden. Prik met de satéprikker een gaatje in de onderkant.
  2. Schep met een theelepel de zaadjes uit de tomaten. Vul de tomaten met het zuivelspreadmengsel. Steek in elk gaatje in de onderkant een bieslookspriet.
  3. Leg de tomaten op een bord in de vorm van een bosje tulpen. Bind het bosje bij elkaar met de laatste bieslookspriet.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Steek de bieslooksprieten pas vlak voor het serveren in de tomaten. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tomatentulpjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­tulp­jes

1
  • 25 g bieslook
  • 75 g zuivelspread

Snijd ¼ van de bieslook fijn en meng met de zuivelspread.

2
  • 16 romaatjes

Snijd de tomaten aan de bovenkant kruislings in tot iets onder het midden. Prik met de satéprikker een gaatje in de onderkant.

3

Schep met een theelepel de zaadjes uit de tomaten. Vul de tomaten met het zuivelspreadmengsel.

4

Steek in elk gaatje in de onderkant een bieslookspriet.

5

Leg de tomaten op een bord in de vorm van een bosje tulpen. Bind het bosje bij elkaar met de laatste bieslookspriet. Lekker!

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Steek de bieslooksprieten pas vlak voor het serveren in de tomaten. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.