Spi­na­zie-ar­ti­sjok­dip met na­cho's

Weer eens wat anders dan guacamole bij nacho's: lekker!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Weer eens wat anders dan guacamole bij nacho's: lekker! 4 personen
4 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd fijn. Snijd de spinazie fijn. Rasp de cheddar. Snijd het groene steeltje van de peper en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Laat de zuivelspread en geraspte cheddar smelten in een pan. Voeg de spinazie, artisjokharten en rode peper toe en laat 3 min. zachtjes koken tot de spinazie is geslonken. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met nachochips.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spinazie-artisjokdip met nacho's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-ar­ti­sjok­dip met na­cho's

1
1
  • 400 g artisjokharten
  • 200 g spinazie
  • 150 g Cheddar Tophat 48+

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd fijn. Snijd de spinazie fijn. Rasp de cheddar.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het groene steeltje van de peper en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 200 g zuivelspread

Laat de zuivelspread en geraspte cheddar smelten in een pan.

4
4

Voeg de spinazie, artisjokharten en rode peper toe en laat 3 min. zachtjes koken tot de spinazie is geslonken. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met nachochips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.