Aard­ap­pel­waai­ers

Zo simpel, maar zo feestelijk. De kruidenboter maakt de aardappeltjes lekker smeuïg.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zo simpel, maar zo feestelijk. De kruidenboter maakt de aardappeltjes lekker smeuïg. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke aardappel in zo dun mogelijke plakjes, maar snijd de aardappel niet helemaal door. Aan de onderkant blijven de plakjes aan elkaar zitten.
  2. Verdeel elke botersoort over 1/3 van de aardappelen. Duw de boter een beetje tussen de plakjes. Leg de aardappelen in de ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.

bereidingstip:

Je kunt heel gemakkelijk voorkomen dat je de aardappelen te ver insnijdt, door ze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

variatietip:

In plaats van het botertrio kun je ook 150 g gewone kruidenboter gebruiken. Bestrooi de aardappelen uit de oven met 3 el fijngesneden bieslook.

combinatietip:

Lekker bij parelhoen (zie het recept elders op ah.nl/allerhande).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelwaaiers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­waai­ers

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 12 roseval aardappelen

Snijd elke aardappel in zo dun mogelijke plakjes, maar snijd de aardappel niet helemaal door. Aan de onderkant blijven de plakjes aan elkaar zitten.

3
3
  • 1 luxe kruidenboter trio

Verdeel elke botersoort over 1/3 van de aardappelen. Duw de boter een beetje tussen de plakjes.

4
4

Leg de aardappelen in de ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.

bereidingstip:

Je kunt heel gemakkelijk voorkomen dat je de aardappelen te ver insnijdt, door ze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

variatietip:

In plaats van het botertrio kun je ook 150 g gewone kruidenboter gebruiken. Bestrooi de aardappelen uit de oven met 3 el fijngesneden bieslook.

combinatietip:

Lekker bij parelhoen (zie het recept elders op ah.nl/allerhande).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.