Aard­ap­pel­waai­ers

Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook. 4 personen
3 177

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (18 x 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en maak in elke aardappel met een scherp mes om de halve cm een snee van 3 cm diep. Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Snijd de knoflook in plakjes.
  2. Steek afwisselend een plakje knoflook en ½ plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in een ovenschaal. Besprenkel met de olie, strooi het zout erover en bak in ca. 45 min. goudbruin.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.311 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelwaaiers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­waai­ers

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon en maak in elke aardappel met een scherp mes om de halve cm een snee van 3 cm diep.

3
3
  • 125 g ontbijtspek
  • 4 tenen knoflook

Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Snijd de knoflook in plakjes.

4
4

Steek afwisselend een plakje knoflook en ½ plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in de ovenschaal.

5
5
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zeezout

Besprenkel met de olie, strooi het zout erover en bak in ca. 45 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.