Gam­ba­spies­jes met dip

Gamba's met een pittige gember-mieriksworteldip.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Gamba's met een pittige gember-mieriksworteldip. 8 personen
3 29

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 borrelglaasjes
  • 8 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 sec. Voeg de garnalen toe en bak 5 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Rasp ondertussen de gember en meng met de crème fraîche, mierikswortel en het citroensap. Voeg eventueel het water toe als de dip te dik is.
  3. Rijg de garnalen aan de cocktailprikkers. Schep ½ el dip in elk borrelglaasje en bestrooi met de cress of fijngesneden bieslook. Leg een cocktailprikker met garnalen op het glas en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen en dip 1 dag van tevoren maken. Bereid de garnalen, laat afkoelen, rijg ze alvast aan de cocktailprikkers en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor het serveren op het aanrecht op kamertemperatuur komen. Bewaar de dip afgedekt in de koelkast tot gebruik.

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gambaspiesjes met dip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gam­ba­spies­jes met dip

1
1
  • 16 reuzengarnalen rauw ongepeld
  • 1 teen knoflook
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl chilivlokken

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 sec.

2
2

Voeg de garnalen toe en bak 5 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

3
3
  • 1 cm verse gember
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 el citroensap
  • 1 el kraanwater

Rasp ondertussen de gember en meng met de crème fraîche, mierikswortel en het citroensap. Voeg eventueel water toe als de dip te dik is.

4
4
  • ½ knoflookcress
  • 5 g bieslook

Rijg de garnalen aan de cocktailprikkers. Schep ½ el dip in elk borrelglaasje en bestrooi met de cress of fijngesneden bieslook.

5
5

Leg een cocktailprikker met garnalen op het glas en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen en dip 1 dag van tevoren maken. Bereid de garnalen, laat afkoelen, rijg ze alvast aan de cocktailprikkers en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor het serveren op het aanrecht op kamertemperatuur komen. Bewaar de dip afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.