Boe­ren­kool­sa­la­de

Dit keer is er eens een heel andere rol weggelegd voor boerenkool: in een salade.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dit keer is er eens een heel andere rol weggelegd voor boerenkool: in een salade. 4 personen
2 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne ringen en doe in een kom. Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook. Giet over de ui.
  2. Verhit de olie in een ruime hapjespan en roerbak de boerenkool en pimenton 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Neem uit de pan en laat 2 min. afkoelen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van ½ cm.
  3. Giet de rode ui af en meng met de boerenkool en paprika. Bestrooi met de croutons.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de croutons vlak voor het serveren toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­sa­la­de

1
1
  • 2 rode uien
  • 100 ml rodewijnazijn
  • ½ el suiker
  • 1 mespunt zout

Snijd de ui in dunne ringen en doe in een kom. Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook. Giet over de ui.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g boerenkool
  • 2 tl pimenton

Verhit de olie in een ruime hapjespan en roerbak de boerenkool en pimenton 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe.

3
3
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Neem uit de pan en laat 2 min. afkoelen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van ½ cm.

4
4
  • 10 g saladecroutons naturel

Giet de rode ui af en meng met de boerenkool en paprika. Bestrooi met de croutons.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de croutons vlak voor het serveren toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.