Blanke stoofpeertjes met steranijs

Fris gerecht met peer, citroen, gember en steranijs.

290 kcal

20 min. bereiden, 1 uur 25 min. wachten

3.8/5

(45)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 8 stoofpeertjes

    stoofpeertjes

  • 750 ml lichtzoete witte wijn

    lichtzoete witte wijn

  • 100 gram kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 3 cm verse gember

    verse gember

  • 6 steranijsjes

    steranijsjes

  • 1 citroen

    citroen

Aan de slag

  1. Schil de peertjes, maar laat de steeltjes zitten. Verwarm de wijn en suiker in een pan waarin de peren naast elkaar passen en roer tot de suiker is opgelost. Schil ondertussen de gember, snijd in stukken en voeg met de steranijs toe aan de wijn. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de citroenschil en ca. 2 el citroensap per 8 peren toe aan de wijn.

  2. Doe de peertjes in de pan. Kook met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur. Neem de peertjes met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht op hoog vuur in ca. 25 min. inkoken tot een siroop. Schenk door een zeef over de stoofpeertjes. Garneer met de steranijs. Dit gerecht is warm, lauw én koud lekker.

  • variatietipJe kunt de witte wijn vervangen door witte-druivensap.
  • bereidingstipJe kunt deze peertjes 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt en in het ingekookte kookvocht in de koelkast. Verwarm eventueel op laag vuur voor serveren.
  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Wat vond je van dit recept?

Blanke stoofpeertjes met steranijs

Fris gerecht met peer, citroen, gember en steranijs.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig