Blan­ke stoof­peer­tjes met ste­ra­nijs

Fris gerecht met peer, citroen, gember en steranijs.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Fris gerecht met peer, citroen, gember en steranijs. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peertjes, maar laat de steeltjes zitten. Verwarm de wijn en suiker in een pan waarin de peren naast elkaar passen en roer tot de suiker is opgelost. Schil ondertussen de gember, snijd in stukken en voeg met de steranijs toe aan de wijn. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de citroenschil en ca. 2 el citroensap per 8 peren toe aan de wijn.
  2. Doe de peertjes in de pan. Kook met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur. Neem de peertjes met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht op hoog vuur in ca. 25 min. inkoken tot een siroop. Schenk door een zeef over de stoofpeertjes. Garneer met de steranijs. Dit gerecht is warm, lauw én koud lekker.

bereidingstip:

Je kunt deze peertjes 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt en in het ingekookte kookvocht in de koelkast. Verwarm eventueel op laag vuur voor serveren.

variatietip:

Je kunt de witte wijn vervangen door witte-druivensap.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • koolhydraten 55 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Blanke stoofpeertjes met steranijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Blan­ke stoof­peer­tjes met ste­ra­nijs

1
1
  • 8 stoofpeertjes

Schil de peertjes, maar laat de steeltjes zitten.

2
2
  • 750 ml lichtzoete witte wijn
  • 100 g suiker

Verwarm de wijn en suiker in een pan waarin de peren naast elkaar passen en roer tot de suiker is opgelost.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 6 steranijsjes

Schil ondertussen de gember, snijd in stukken en voeg met de steranijs toe aan de wijn.

4
4
  • 1 citroen

Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de citroenschil en ca. 2 el citroensap per 8 peren toe aan de wijn.

5
5

Doe de peertjes in de pan. Kook met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur.

6
6

Neem de peertjes met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht op hoog vuur in ca. 25 min. inkoken tot een siroop.

7
7

Schenk door een zeef over de stoofpeertjes. Garneer met de steranijs. Dit gerecht is warm, lauw én koud lekker.

bereidingstip:

Je kunt deze peertjes 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt en in het ingekookte kookvocht in de koelkast. Verwarm eventueel op laag vuur voor serveren.

variatietip:

Je kunt de witte wijn vervangen door witte-druivensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.