Oes­ters met 3 dips

Nooit geproefd? Probeer het eens! Met zo'n mooie schaal vol maak je zeker indruk. De drie verschillende dips zorgen voor een fris accent.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans borrelhapje Nooit geproefd? Probeer het eens! Met zo'n mooie schaal vol maak je zeker indruk. De drie verschillende dips zorgen voor een fris accent. 8 personen
2 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • oestermes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en doe in een kom. Schenk er het kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af. Snijd de bieslook fijn en meng met de ui, rodewijnazijn en het koude water in een kommetje.
  2. Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil ervan en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de blaadjes van het basilicum fijn en meng met 1 tl sinaasappelrasp, 2 el sinaasappelsap, de tomaat en de olie in een kommetje. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd de komkommers in blokjes van ½ x ½ cm. Roer in een kom de suiker door de wittewijnazijn tot de suiker is opgelost. Voeg de komkommer toe.
  4. Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe. Steek het oestermes in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Leg de oesters op een schaal en serveer met de dips.

bewaartip:

Je kunt de dips 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Oes­ters ope­nen

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Oesters met 3 dips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oes­ters met 3 dips

1
1
  • 1 rode ui
  • 200 ml kokend water

Snipper de ui en doe in een kom. Schenk het kokend water erover en laat 10 min. staan. Giet af.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el bieslook
  • 3 el rodewijnazijn
  • 2 el koud water

Snijd de bieslook fijn en meng met de ui, rodewijnazijn en het water in een kommetje.

3
3
  • 1 sinaasappel
  • 2 tomtrostomaten

Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil ervan en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

4
4
  • 1 takje basilicum
  • 2 el olijfolie

Snijd de blaadjes van het basilicum fijn en meng met 1 tl sinaasappelrasp, 2 el sinaasappelsap, de tomaat en de olie in een kommetje. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 2 snoepkomkommers
  • 3 el suiker
  • 3 el wittewijnazijn

Snijd de komkommers in blokjes van ½ x ½ cm. Roer in een kom de suiker door de wittewijnazijn tot de suiker is opgelost. Voeg de komkommer toe.

6
6
  • 2 oesterpakket (12 stuks)

Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe.

7
7

Steek het oestermes in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen.

8
8

Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los.

9
9

Leg de oesters op een schaal en serveer met de dips.

bewaartip:

Je kunt de dips 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.