Boe­ren­kool­stamp­pot met ro­de pa­pri­ka

Fleur de basic boerenkoolstamppot op met rode paprika.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Fleur de basic boerenkoolstamppot op met rode paprika. 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak, met de deksel op de pan 10 min. Verdeel nu de boerenkool over de aardappelen en kook alles in 10 min. gaar.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Pers de knoflook erboven. Voeg de paprika toe en bak 5 min. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm de melk. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg de warme melk toe. Serveer de stamppot met het paprikamengsel en de worst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 679 mg
  • vezels 11 g
Tags

Boerenkoolstamppot met rode paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stamp­pot met ro­de pa­pri­ka

1
1
  • 1¼ kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak, met de deksel op de pan 10 min.

2
2
  • 600 g boerenkool

Verdeel nu de boerenkool over de aardappelen en kook alles in 10 min. gaar.

3
3
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 el vloeibare margarine

Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en fruit de ui 3 min.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g boeren scharrelrookworsten

Pers de knoflook erboven. Voeg de paprika toe en bak 5 min. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 200 ml halfvolle melk

Verwarm de melk. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg de warme melk toe.

6
6

Serveer de stamppot met het paprikamengsel en de worst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.