Zoet­zu­re pa­pri­kasa­la­de

De steranijs geeft deze zoetzure salade een heel zachte smaak.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht De steranijs geeft deze zoetzure salade een heel zachte smaak. 4 personen
2 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het groene steeltje van de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Kneus de knoflook met een mes. Doe de paprika met de knoflook, azijn, suiker en steranijs in een pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
  2. Neem de pan van het vuur, verwijder de knoflook en steranijs en laat de paprikareepjes in het vocht helemaal afkoelen. Snijd de peterselie fijn en strooi vlak voor het serveren over de salade.

bewaartip:

Dit gerecht kun je 3 dagen van tevoren te maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zoetzure paprikasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re pa­pri­kasa­la­de

1
1
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 zak zoetepuntpaprikamix
  • 1 teen knoflook

Verwijder het groene steeltje van de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Kneus de knoflook met een mes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 3 el rietsuiker
  • 3 steranijsjes

Doe de paprika met de knoflook, azijn, suiker en steranijs in een pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

3
3

Neem de pan van het vuur, verwijder de knoflook en steranijs en laat de paprikareepjes in het vocht helemaal afkoelen.

4
4
  • 2 el platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en strooi vlak voor het serveren over de salade.

bewaartip:

Dit gerecht kun je 3 dagen van tevoren te maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.