Ap­pel­moes

Zelfgemaakte appelmoes is het allerlekkerst. Je kunt het overal bij eten.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zelfgemaakte appelmoes is het allerlekkerst. Je kunt het overal bij eten. 4 personen
2 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appels, snij ze elk in 4 stukken en haal het klokhuis eruit. Snij de 4 stukken daarna in kleine stukjes. Snij de citroen doormidden en pers 1 citroenhelft uit.
  2. Doe de appelstukjes samen met het water, 1 eetlepel citroensap, de suiker en het kaneel in een grote pan en wacht tot het kookt. Draai het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Haal de deksel van de pan en draai het vuur uit.
  3. Voor een gladde appelmoes pureer je de appelmoes 1 minuut met de staafmixer. Schep de appelmoes in een schaal.
video

Hoe maak je ap­pel­moes?

Allerhande kids - 02:56 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • koolhydraten 30 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appelmoes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­moes

1
  • 1 kg appels

Schil de appels, snij ze elk in 4 stukken en haal het klokhuis eruit. Snij de 4 stukken daarna in kleine stukjes.

2
  • 1 citroen

Snij de citroen doormidden en pers 1 citroenhelft uit.

3
  • 100 ml kraanwater
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel

Doe de appelstukjes samen met het water, 1 eetlepel citroensap, de suiker en het kaneel in een grote pan en wacht tot het kookt.

4

Draai het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Haal de deksel van de pan en draai het vuur uit.

5

Voor een gladde appelmoes pureer je de appelmoes 1 minuut met de staafmixer. Schep de appelmoes in een schaal.

Tip: Je kunt de stukjes ook heel laten, dan heet het appelcompote.

6

Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.