Pas­ta met to­nijn­saus en ru­co­la

In een kwartier kun je aan tafel voor deze pasta met artisjok en tonijn.

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In een kwartier kun je aan tafel voor deze pasta met artisjok en tonijn. 4 personen
3 116

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de artisjokharten uitlekken en deel in vieren.
  2. Giet de tonijn af en verbrokkel met een vork. Vang per blikje 1 el olie op. Verhit in een wok of koekenpan de olie (uit het blikje tonijn). Roerbak de artisjokharten ca. 2 min. Voeg de tonijn en de pastasaus toe. Verwarm de saus ca. 3 min. zachtjes.
  3. Schep de pasta door de saus. Halveer de rucola en meng door de pasta.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met tonijnsaus en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met to­nijn­saus en ru­co­la

1
1
  • 400 g penne rigate

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 400 g artisjokharten

Laat de artisjokharten uitlekken en deel in vieren.

3
3
  • 370 g tonijn in olijfolie

Giet de tonijn af en verbrokkel met een vork. Vang per blikje 1 el olie op.

4
4

Verhit in een wok of koekenpan de olie (uit het blikje tonijn).

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 225 g Napoletanasaus met basilicum

Roerbak de artisjokharten ca. 2 min. Voeg de tonijn en de pastasaus toe. Verwarm de saus ca. 3 min. zachtjes.

6
6
  • 70 g rucola

Schep de pasta door de saus. Halveer de rucola en meng door de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.