Kip met to­nijn­saus

Deze pollo tonnato is een bijzonder lekkere variant op de klassieke vitello tonnato.

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Deze pollo tonnato is een bijzonder lekkere variant op de klassieke vitello tonnato. 4 personen
3 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel ondertussen de rucola over borden of een schaal. Leg de kip erop.
  2. Laat de kappertjes uitlekken en haal de blaadjes van de takjes basilicum.Pureer de tonijn met de mayonaise, het basilicum en de helft van de kappertjes in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng de tonijnsaus op smaak met peper. Schep over de kip en bestrooi met de rest van de kappertjes.
  3. Snijd de tomaten in kwarten. Garneer de pollo tonnato (kip met tonijnsaus) ermee.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 912 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kip met tonijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met to­nijn­saus

1
1
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • 40 g rucola
  • 200 g flinterdun gebraden kipfilets

Laat de tonijn uitlekken. Verdeel ondertussen de rucola over borden of een schaal. Leg de kip erop.

2
2
  • 25 g kappertjes
  • 6 takjes basilicum

Laat de kappertjes uitlekken en haal de blaadjes van de takjes basilicum.

3
3
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • 3 el mayonaise met citroen

Pureer de tonijn met de mayonaise, het basilicum en de kappertjes in de keukenmachine of met de staafmixer.

4
4
  • 25 g kappertjes

Breng de tonijnsaus op smaak met peper. Schep over de kip en bestrooi met de kappertjes.

5
5
  • 100 g cherrytomaten aan de tak

Snijd de tomaten in kwarten. Garneer de pollo tonnato (kip met tonijnsaus) ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.