Zalm en croû­te met krui­den-olij­ven­bo­ter

Zalm en croûte maken is heel makkelijk met een grote plak vers bladerdeeg.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 725 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(276)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Zalm en croûte maken is heel makkelijk met een grote plak vers bladerdeeg. 4 personen
3 276

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sla, olijven en bieslook in de keukenmachine en maal grof. Meng in een kommetje met de boter en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  2. Rol het bladerdeeg uit en halveer in de breedte. Leg 1 helft op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm in het midden op het deeg en bestrijk de zalm royaal met de kruiden-olijvenboter.
  3. Klop het ei los. Bestrijk het deeg rondom de zalm met wat ei. Bedek de zalm met de andere helft van het bladerdeeg. Zorg dat de randen van het deeg aansluiten en druk ze goed aan. Kerf met een mes kleine gaatjes in de bovenkant van het deeg.
  4. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de zalm in ca. 25 min. goudbruin en gaar in de oven.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm en croû­te met krui­den-olij­ven­bo­ter

1
1
  • 50 g boter
  • 80 g jonge bladsla met babyspinazie
  • 2 el groene olijven gevuld met citroen
  • 13 g bieslook

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sla, olijven en bieslook in de keukenmachine en maal grof.

2
2

Meng het slamengsel in een kommetje met de boter en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

3
3
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit en halveer in de breedte. Leg 1 helft op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

4
4
  • 650 g zalmfilet

Leg de zalm in het midden op het deeg en bestrijk de zalm royaal met de kruiden-olijvenboter.

5
5
  • 1 ei

Klop het ei los. Bestrijk het deeg rondom de zalm met wat ei. Bedek de zalm met de andere helft van het bladerdeeg.

6
6

Zorg dat de randen van het deeg aansluiten en druk ze goed aan. Kerf met een mes kleine gaatjes in de bovenkant van het deeg.

7
7

Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de zalm in ca. 25 min. goudbruin en gaar in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.