Me­loen­li­mo­na­de

De lekkerste limonade, zelfgemaakt: van meloen, limoen en basilicum.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan drankje zonder alcohol De lekkerste limonade, zelfgemaakt: van meloen, limoen en basilicum. 8 personen
2 4

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het kraanwater aan de kook en los de suiker hierin al roerend op. Laat de siroop iets afkoelen.
  2. Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd de meloen in stukjes. Pers de limoenen uit. Doe de helft van de meloen en de helft van het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Doe het mengsel in een fijne zeef en duw het erdoor met de bolle kant van een lepel. Vang de puree op in een grote kom of kan. Herhaal met de andere helft van de meloen en het basilicum.
  3. Voeg de siroop, het limoensap en het koolzuurhoudende water toe aan de puree en mix kort met de staafmixer. Schenk de limonade in een schone frisdrankfles en koel minimaal 30 min. in de koelkast.

variatietip:

Deze meloenlimonade, die in Mexico ook wel agua fresca wordt genoemd, is een ideale dorstlesser op warme dagen. In plaats van cantaloupemeloen kun je ook een ½ watermeloen gebruiken. Met een scheutje tequila maak je er een originele, frisse zomercocktail voor volwassenen van.

video

Me­loen snij­den

Instructievideo - 01:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 20 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Meloenlimonade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loen­li­mo­na­de

1
1
  • 50 ml kraanwater
  • 100 g suiker

Breng het water aan de kook en los de suiker hierin al roerend op. Laat de siroop iets afkoelen.

2
2
  • 1 cantaloupemeloen
  • 4 limoenen

Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd de meloen in stukjes. Pers de limoenen uit.

3
3
  • 7½ g basilicum

Doe de helft van de meloen en de basilicumblaadjes in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4
4

Doe het mengsel in een fijne zeef en duw het erdoor met de bolle kant van een lepel.

5
5
  • 7½ g basilicum

Vang de puree op in een grote kom of kan. Herhaal met de andere helft van de meloen en het basilicum.

6
6
  • 1 liter koolzuurhoudend water

Voeg de siroop, het limoensap en het koolzuurhoudende water toe aan de puree en mix kort met de staafmixer.

7
7

Schenk de limonade in een schone frisdrankfles en koel minimaal 30 min. in de koelkast.

variatietip:

Deze meloenlimonade, die in Mexico ook wel agua fresca wordt genoemd, is een ideale dorstlesser op warme dagen. In plaats van cantaloupemeloen kun je ook een ½ watermeloen gebruiken. Met een scheutje tequila maak je er een originele, frisse zomercocktail voor volwassenen van.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.