Po­len­ta la­sag­ne bo­log­ne­se

Heel bijzonder: de lasagnebladen maak je van polenta.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 835 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heel bijzonder: de lasagnebladen maak je van polenta. 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • deegroller
  • wok
  • cakevorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en giet de polenta op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de polenta over het bakpapier en leg er nog een vel bakpapier op. Rol de polenta met een deegroller uit tot een rechthoekige lap van 3 mm dik. Laat afkoelen zodat de polenta kan opstijven.
  2. Snipper ondertussen de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij en in dunne boogjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en ⅔ van de knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de peen, bleekselderij en spek toe en bak 5 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Doe de rode wijn en tomatenblokjes erbij en schep om. Laat de bolognesesaus met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie en de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  4. Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier en snijd de polenta in rechthoekige plakken ter grootte van de cakevorm. Verdeel 3 el bolognesesaus over de bodem van de cakevorm en leg er ⅓ van de plakken polenta op. Schep daarop de helft van de saus, de helft van de spinazie en ⅓ van de kaas. Dek af met ⅓ van de plakken polenta. Schep hierop de rest van de saus, spinazie en ⅓ van de kaas. Dek af met de rest van de polenta en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven en serveer.
video

Po­len­ta ma­ken

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.460 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Polenta lasagne bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Po­len­ta la­sag­ne bo­log­ne­se

1
1
  • 700 ml kraanwater
  • 150 g polenta

Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken.

Polenta maken

Instructievideo

02:22 min.

2
2

Neem de pan van het vuur en giet de polenta op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Verdeel de polenta over het bakpapier en leg er nog een vel bakpapier op. Rol de polenta met een deegroller uit tot een rechthoekige lap van 3 mm dik.

4
4

Laat afkoelen zodat de polenta kan opstijven.

5
5
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 250 g winterpeen
  • ½ struik bleekselderij

Snipper ondertussen de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij en in dunne boogjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 100 g spekreepjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en ⅔ van de knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de peen, bleekselderij en spek toe en bak 5 min.

7
7
  • 300 g rundergehakt
  • 125 ml rode wijn
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Doe de rode wijn en tomatenblokjes erbij en schep om.

8
8

Laat de bolognesesaus met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

9
9
  • 1 el olijfolie
  • 400 g wilde spinazie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie en de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur.

10
10

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Doe in een vergiet en laat uitlekken.

11
11

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

12
12

Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier en snijd de polenta in rechthoekige plakken ter grootte van de cakevorm.

13
13

Verdeel 1/3 van de bolognesesaus over de bodem van de cakevorm en leg er ⅓ van de plakken polenta op.

14
14
  • 300 g geraspte belegen kaas

Schep daarop de helft van de saus, de helft van de spinazie en ⅓ van de kaas. Dek af met ⅓ van de plakken polenta.

15
15

Schep hierop de rest van de saus, spinazie en ⅓ van de kaas. Dek af met de rest van de polenta en bestrooi met de rest van de kaas.

16
16

Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.