May­o­nai­se

Zelfgemaakte mayo is het allerlekkerst. Je hebt geen excuus meer, want hij is in 10 min. klaar!

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Zelfgemaakte mayo is het allerlekkerst. Je hebt geen excuus meer, want hij is in 10 min. klaar! 4 personen
2 43

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Meng in een kom de eidooier met de mosterd, het zout, de azijn en het water. Schenk er druppelsgewijs al roerend met een garde de arachideolie en op het allerlaatste de olijfolie bij.
  2. Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra azijn of citroensap.

bewaartip:

Je kunt de mayonaise maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 70 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Mayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

May­o­nai­se

1
  • 1 ei
  • 1 el dijonmosterd
  • ½ tl zout
  • 2 tl wittewijnazijn
  • 2 el kraanwater

Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Meng in een kom de eidooier met de mosterd, het zout, de azijn en het water.

2
  • 250 ml arachideolie
  • 25 ml extra vierge olijfolie

Schenk er druppelsgewijs al roerend met een garde de arachideolie en op het allerlaatste de olijfolie bij.

3

Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt.

4

Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra azijn of citroensap.

5

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de mayonaise maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.