In­di­a­se cur­ry met ko­kos­melk, kip en mei­ra­pen

Milde en romige curry met lichtzoete meiraap.

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Milde en romige curry met lichtzoete meiraap. 4 personen
2 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels. Snijd de meirapen in parten en prik een paar keer in met een vork. Doe in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat 10 min. uitlekken. Spoel het zout eraf en dep droog met keukenpapier.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de meiraap op middelhoog vuur in 20 min. goudbruin en knapperig. Keer regelmatig. Schep de meiraap uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en fruit de ui en knoflook met de curry madras 2 min. Schil en rasp de gember en voeg toe aan het currymengsel. Voeg de kipfiletblokjes toe en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Schenk de kokosmelk erbij.
  4. Kneus het citroengras met het lemmet van een mes en snijd de koriander fijn. Voeg het citroengras en de helft van de koriander toe aan het currymengsel en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Voeg na 10 min. de peultjes toe en de laatste 2 min. de meiraap. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verwijder het citroengras en verdeel de curry over de borden. Bestrooi met de rode peper en verdeel de rest van de koriander erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indiase curry met kokosmelk, kip en meirapen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry met ko­kos­melk, kip en mei­ra­pen

1
1
  • 450 g meirapen (meiknollen)
  • 1 tl zout

Was de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels. Snijd de meirapen in parten en prik een paar keer in met een vork. Doe in een vergiet en bestrooi met het zout.

2
2

Laat 10 min. uitlekken. Spoel het zout eraf en dep droog met keukenpapier.

3
3
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de meiraap op middelhoog vuur in 20 min. goudbruin en knapperig. Keer regelmatig.

5
5

Schep de meiraap uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el curry madras

Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de ui en knoflook met de curry madras 2 min.

7
7
  • 4 cm verse gember

Schil en rasp de gember en voeg toe aan het currymengsel.

8
8
  • 350 g kipfiletblokjes

Voeg de kipfiletblokjes toe en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.

9
9
  • 400 ml kokosmelk

Schenk de kokosmelk erbij.

10
10
  • 1 stengel citroengras
  • 8 g koriander

Kneus het citroengras met het lemmet van een mes en snijd de koriander fijn.

11
11

Voeg het citroengras en de helft van de koriander toe aan het currymengsel en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

12
12
  • 100 g peultjes

Voeg na 10 min. de peultjes toe en de laatste 2 min. de meiraap. Breng eventueel op smaak met zout.

13
13
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

14
14

Verwijder het citroengras en verdeel de curry over de borden. Bestrooi met de rode peper en verdeel de rest van de koriander erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.