Kip in cur­ry-ko­kos­saus

Zoet-kruidig kipgerecht dat in een paar simpele stappen op tafel staat.

(356)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Zoet-kruidig kipgerecht dat in een paar simpele stappen op tafel staat. 4 personen
2 356

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de kipdijfilet in stukjes.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de curry met de ui 3 min. op laag vuur. Roer af en toe. Voeg de kip, kokosmelk, het bouillontablet en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
  3. Haal ondertussen de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Schep om met de ananas. Voeg na 10 min. de tuinerwten toe aan de saus en roer door. Schep tot slot de ananas erdoor. Serveer de rijst met saus.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kip in curry-kokossaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in cur­ry-ko­kos­saus

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 2 uien
  • 300 g kipdijfilet

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de kipdijfilet in stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el curry madras
  • 1 el rijstolie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de curry met de ui 3 min. op laag vuur. Roer af en toe.

3
3
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de kip, kokosmelk, het bouillontablet en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.

4
4
  • 8 g munt
  • 400 g ananasstukjes

Haal ondertussen de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Schep om met de ananas.

5
5
  • 300 g tuinerwten

Voeg na 10 min. de tuinerwten toe aan de saus en roer door. Schep tot slot de ananas erdoor. Serveer de rijst met saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.