Ko­kos­ma­kro­nen met cho­co­la­de

Kokosmakronen zijn héél simpel te maken en vers het allerlekkerst.

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Kokosmakronen zijn héél simpel te maken en vers het allerlekkerst. 10 stuks
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een ruime kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg het kokos en de suiker toe aan de eiwitten en meng met een houten lepel snel tot een samenhangend beslag/deeg.
  2. Schep met 2 eetlepels 10 onregelmatige bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen of metalen kom die in een pan kan worden gehangen. Zet een pan op het vuur met een laagje water er in. Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade (au bain-marie).
  4. Besprenkel de bovenkanten van de kokosmakronen met behulp van een vork met chocolade.

variatietip:

Voeg het rasp van 1 limoen en 2 tl geraspte verse gember toe aan het beslag.

variatietip:

Voeg 3 el uitgelekte boerenjongens (rozijnen in rum) toe aan het beslag.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kokosmakronen met chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­ma­kro­nen met cho­co­la­de

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 4 eieren

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een ruime kom. De eidooiers worden niet gebruikt.

3
  • 250 g gemalen kokos
  • 250 g fijne kristalsuiker

Voeg het kokos en de suiker toe aan de eiwitten en meng met een houten lepel snel tot een samenhangend beslag/deeg.

4

Vorm 10 onregelmatige bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.

6
  • 50 g pure chocolade 72%

Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen of metalen kom die in een pan kan worden gehangen.

7

Zet een pan op het vuur met een laagje water er in.

8

Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade (au bain-marie).

9

Besprenkel de bovenkanten van de kokosmakronen met behulp van een vork met chocolade. Bon appétit!

variatietip:

Voeg het rasp van 1 limoen en 2 tl geraspte verse gember toe aan het beslag.

variatietip:

Voeg 3 el uitgelekte boerenjongens (rozijnen in rum) toe aan het beslag.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.