Groe­ne thee san­gria

Met munt, gember en limoen is deze sangria van groene thee heerlijk fris.

  • drankje zonder alcohol
  • 10 personen
  • 40 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje zonder alcohol Met munt, gember en limoen is deze sangria van groene thee heerlijk fris. 10 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook, schenk het in een plastic maatbeker en laat de theezakjes 5 min. trekken. Verwijder de theezakjes, roer de honing erdoor en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Was de gember en snijd in dunne plakjes. Boen de limoenen en snijd ze in dunne plakjes. Doe de komkommer, gember en limoen samen met de takjes munt in een grote glazen kom.
  3. Schenk het mineraalwater, de gingerale en koude thee erbij. Voeg wat ijsblokjes toe en roer door. Laat 15 min. staan. Zet de kom en glazen op tafel zodat iedereen zelf kan inschenken.

variatietip:

Voor een versie met alcohol halveer je de hoeveelheid gingerale, vervang je het mineraalwater door 750 ml cava (Spaanse mousserende wijn) en voeg je 100 ml gin (slijter) toe.

Tip:

Heb je geen grote glazen kom? Verdeel de sangria over 2 karaffen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • koolhydraten 9 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Groene thee sangria

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne thee san­gria

1
1
  • 750 ml kraanwater
  • 6 zakjes groene thee

Breng het water aan de kook, schenk het in een plastic maatbeker en laat de theezakjes 5 min. trekken.

2
2
  • 3 el honing

Verwijder de theezakjes, roer de honing erdoor en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

3
3
  • 1 komkommer
  • 6 cm verse gember

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Was de gember en snijd in dunne plakjes.

4
4
  • 2 limoenen
  • 15 g verse munt

Boen de limoenen en snijd ze in dunne plakjes. Doe de komkommer, gember en limoen samen met de takjes munt in een grote glazen kom.

5
5
  • 250 ml lichtbruisend mineraalwater
  • 500 ml ginger ale
  • 5 ijsblokjes

Schenk het mineraalwater, de gingerale en koude thee erbij. Voeg wat ijsblokjes toe en roer door. Laat 15 min. staan.

6
6

Zet de kom en glazen op tafel zodat iedereen zelf kan inschenken.

variatietip:

Voor een versie met alcohol halveer je de hoeveelheid gingerale, vervang je het mineraalwater door 750 ml cava (Spaanse mousserende wijn) en voeg je 100 ml gin (slijter) toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.