Pa­pri­ka­ri­sot­to en schel­vis

De delicate smaak van de schelvis maakt de risotto extra bijzonder.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De delicate smaak van de schelvis maakt de risotto extra bijzonder. 4 personen
4 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten en snijd de paprika's in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min. Voeg 200 ml bouillon toe en meng door de rijst. Voeg nogmaals 200 ml bouillon toe en kook de risotto in 4 min. zachtjes gaar.
  2. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan, bestrooi de schelvis met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Meng de rest van het bouillon en crème fraîche door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Schep de risotto in diepe borden. Verdeel de schelvis er in stukjes over en bestrooi met de munt.

variatietip:

Meng voor een extra hartige smaak tegelijk met de crème fraîche 50 g geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paprikarisotto en schelvis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka­ri­sot­to en schel­vis

1
1
  • 2 sjalotten
  • 3 paprika's

Snipper de sjalotten en snijd de paprika's in reepjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 350 g roerbakrisotto
  • 200 ml hete groentebouillon (van tablet)

Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min. Voeg de bouillon toe en meng door de rijst.

4
4
  • 200 ml hete groentebouillon (van tablet)

Voeg de bouillon toe en kook de risotto in 4 min. zachtjes gaar.

5
5
  • 25 g boter
  • 300 g schelvisfilets

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan, bestrooi de schelvis met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 100 ml hete groentebouillon (van tablet)
  • 125 g crème fraîche

Meng de bouillon en crème fraîche door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 takjes munt

Snijd de muntblaadjes in reepjes. Schep de risotto in diepe borden. Verdeel de schelvis er in stukjes over en bestrooi met de munt.

variatietip:

Meng voor een extra hartige smaak tegelijk met de crème fraîche 50 g geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.