He­te blik­sem van ap­pel­moes met ge­hakt

Wist je dat je met appelmoes veel meer kunt dan je denkt? In deze oer-Hollandse schotel met gehakt smaakt hij namelijk geweldig!

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Wist je dat je met appelmoes veel meer kunt dan je denkt? In deze oer-Hollandse schotel met gehakt smaakt hij namelijk geweldig! 4 personen
2 150

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, voeg de melk en wat peper en eventueel zout toe en stamp de aardappelen tot puree.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verhit 2 el boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Schep de ui door de aardappelpuree. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak hierin het gehakt in 5 min. rul. Voeg het kerriepoeder, peper en eventueel zout toe en schep om.
  3. Maak laagjes in een ovenschaal: van achtereenvolgens puree, gehakt, appelmoes en eindig met een laag puree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

serveertip:

Bestrooi vlak voor het serveren met peterselie en serveer met worteltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Hete bliksem van appelmoes met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te blik­sem van ap­pel­moes met ge­hakt

1
1
  • 1 kg aardappel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 125 ml melk

Giet af, voeg de melk en wat peper en eventueel zout toe en stamp de aardappelen tot puree.

3
3
  • 2 uien
  • 2 el boter

Snipper ondertussen de uien. Verhit 2 el boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Schep de ui door de aardappelpuree.

4
4
  • 2 el boter
  • 500 g rundergehakt
  • 1 el kerriepoeder

Verhit 2 el boter in een braadpan en bak hierin het gehakt in 5 min. rul. Voeg het kerriepoeder, peper en eventueel zout toe en schep om.

5
5
  • 360 g appelmoes

Maak laagjes in een ovenschaal: van achtereenvolgens puree, gehakt, appelmoes en eindig met een laag puree.

6
6
  • 3 el paneermeel
  • 2 el boter

Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

serveertip:

Bestrooi vlak voor het serveren met peterselie en serveer met worteltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.