Rijst­ge­recht met ba­si­li­cum­room­saus

Door de courgette en prei kort te bakken, blijven ze knapperig.

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de courgette en prei kort te bakken, blijven ze knapperig. 4 personen
3 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot en snijd de courgettes in blokjes van 1 x 1 cm. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 min. Bak de courgette en prei 5 min. mee.
  2. Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Voeg de helft van het basilicum, de zalm en peper toe aan de saus.
  3. Schep de rijst op de borden. Verdeel het courgette-preimengsel en daarna de zalm in roomsaus erover. Bestrooi met de rest van het basilicum.

variatietip:

Liever vlees dan vis? Vervang de zalmblokjes door 150 g serranoham in reepjes.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rijstgerecht met basilicumroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­ge­recht met ba­si­li­cum­room­saus

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 2 sjalotten
  • 2 courgettes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot en snijd de courgettes in blokjes van 1 x 1 cm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 prei
  • 2 el olijfolie

Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 min. Bak de courgette en prei 5 min. mee.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 1 zakje basilicum-roomsaus

Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 15 g basilicum
  • 150 g gerookte zalmblokjes

Snijd de blaadjes basilicum fijn. Voeg de helft van het basilicum, de zalm en peper toe aan de saus.

5
5

Schep de rijst op de borden. Verdeel het courgette-preimengsel en daarna de zalm in roomsaus erover. Bestrooi met de rest van het basilicum.

variatietip:

Liever vlees dan vis? Vervang de zalmblokjes door 150 g serranoham in reepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.