Snel­le pho met mi­hoen en bief­stuk

Vietnamezen gebruiken in hun nationale gerecht pho veel zoete specerijen als kruidnagel en kaneel.

(306)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Vietnamezen gebruiken in hun nationale gerecht pho veel zoete specerijen als kruidnagel en kaneel. 4 personen
3 306

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de bouillon aan de kook in een soeppan of wok. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne plakjes. Rol de halve peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  2. Voeg de gember, peper, kruidnagels en het kaneelstokje toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. trekken. Verwijder vervolgens de kruidnagels en het kaneelstokje.
  3. Kook de mihoen in 3 min. gaar in de soep. Voeg na 1 min. de wokgroente toe. Snijd ondertussen de biefstuk in dunne plakjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof.
  4. Breng de soep op smaak met de vissaus. Schep in kommen en verdeel de plakjes biefstuk erover. Garneer met een partje limoen en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Snelle pho met mihoen en biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pho met mi­hoen en bief­stuk

1
1
  • 1½ liter runderbouillon
  • 5 cm verse gember

Breng de bouillon aan de kook in een soeppan of wok. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne plakjes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • ½ rode peper

Rol de halve peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Voeg de gember, peper, kruidnagels en het kaneelstokje toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. trekken.

4
4
  • 100 g mihoen

Verwijder vervolgens de kruidnagels en het kaneelstokje. Kook de mihoen in 3 min. gaar in de soep.

5
5
  • 400 g oosterse wokgroente
  • 300 g biefstukken
  • 1 limoen
  • 15 g koriander

Voeg na 1 min. de wokgroente toe. Snijd ondertussen de biefstuk in dunne plakjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof.

6
6
  • 2 el vissaus

Breng de soep op smaak met de vissaus. Schep in kommen en verdeel de plakjes biefstuk erover. Garneer met een partje limoen en bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.