Ra­vi­o­li met pad­den­stoe­len en pan­cet­ta

Smaakvol pastagerecht voor door de week.

(383)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Smaakvol pastagerecht voor door de week. 4 personen
3 383

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de funghi porcini 5 min. in heet water. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bimi in water met zout in 4 min. beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de pancetta in reepjes. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de pancetta in 4 min. uit. Snipper de sjalot en snijd alleen de blaadjes van de salie in reepjes. Bak de sjalot en salie 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 3 min. Schenk ondertussen de funghi porcini door een zeef, vang het weekvocht op. Meng de funghi porcini, crème fraîche en het vocht (25 ml per 100 g crème fraîche) door het pancettamengsel. Breng op smaak met peper.
  3. Verdeel de ravioli over diepe borden. Schep er de paddenstoelensaus op. Serveer met de bimi.

combinatietip:

Bestrooi de ravioli met wat rucola.

video

Pad­den­stoe­len schoon­ma­ken

Instructievideo - 01:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.295 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ravioli met paddenstoelen en pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met pad­den­stoe­len en pan­cet­ta

1
1
  • 15 g funghi porcini secchi
  • 500 g ravioli funghi porcini

Week de funghi porcini 5 min. in heet water. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g bimi

Kook de bimi in water met zout in 4 min. beetgaar.

3
3
  • 80 g pancetta

Snijd ondertussen de pancetta in reepjes. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de pancetta in 4 min. uit.

4
4
  • 2 sjalotten
  • 2 takjes salie

Snipper de sjalot en snijd alleen de blaadjes van de salie in reepjes. Bak de sjalot en salie 1 min. mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 200 g gesneden kastanjechampignons

Voeg de champignons toe en bak nog 3 min. Schenk ondertussen de funghi porcini door een zeef, vang het weekvocht op.

6
6
  • 200 g crème fraîche

Meng de funghi porcini, crème fraîche en het vocht (25 ml per 100 g crème fraîche) door het pancettamengsel. Breng op smaak met peper.

7
7

Verdeel de ravioli over diepe borden. Schep er de paddenstoelensaus op. Serveer met de bimi.

combinatietip:

Bestrooi de ravioli met wat rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.