Ra­vi­o­li met wal­noot & ru­co­l­a­pes­to

De smaakmakers in deze 15-minuten-pasta: knoflook, champignons en rucola.

(643)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De smaakmakers in deze 15-minuten-pasta: knoflook, champignons en rucola. 4 personen
3 643

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de walnoten, de helft van knoflook en de helft van de rucola in de keukenmachine. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van een ½ citroen en pers 1 helft uit. Voeg samen met 100 ml olie, peper en eventueel zout toe aan het mengsel in de keukenmachine en maal tot pesto. Doe in een kom. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, paddenstoelen en champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep met de rest van de rucola door de paddenstoelen. Serveer de pesto erbij.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 325 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ravioli met walnoot & rucolapesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met wal­noot & ru­co­l­a­pes­to

1
1
  • 110 g walnoten
  • 1 teen knoflook
  • 62½ g rucola

Doe de walnoten, knoflook en de rucola in de keukenmachine.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de helft van de citroen en pers de helft uit.

3
3
  • 100 ml extra vierge olijfolie

Voeg samen met de olie, peper en eventueel zout toe aan het mengsel in de keukenmachine en maal tot pesto. Doe in een kom.

4
4
  • 250 g ravioli funghi porcini

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 200 g paddenstoelen voor pasta
  • 1 teen knoflook
  • 200 g gesneden kastanjechampignons
  • 25 ml extra vierge olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, paddenstoelen en champignons 4 min. op hoog vuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 62½ g rucola

Giet de pasta af en schep met de rucola door de paddenstoelen. Serveer de pesto erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.