Har­ti­ge pan­nen­koek­jes

Met een Italiaanse vulling worden de oer-Hollandse pannenkoekjes nóg lekkerder.

(226)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met een Italiaanse vulling worden de oer-Hollandse pannenkoekjes nóg lekkerder. 4 personen
3 226

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Doe de ontdooide spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas erdoor. Verwarm de tomatensaus in een andere pan.
  2. Schep op elke pannenkoek 3 el van het spinaziemengsel en rol op. Leg de pannenkoekrollen in een ovenschaal en schep de tomatensaus erover. Leg op elke rol een plakje spek en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Extra hartig? Gebruik dan de ambachtelijke pannenkoeken met spek (koelvers). Laat dan het ontbijtspek achterwege.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 3.006 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Hartige pannenkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge pan­nen­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 50 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 450 g fijngesneden spinazie
  • 250 g ricotta
  • 2 el arrabbiata pesto
  • 200 g gegrilde yorkhamreepjes

Doe de ontdooide spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 75 g kaas voor pizza
  • 225 g tomatensaus pesto pomodori

Roer de pijnboompitten en de kaas erdoor. Verwarm de tomatensaus in een andere pan.

5
5
  • 8 ambachtelijke pannenkoeken naturel

Schep op elke pannenkoek 3 el van het spinaziemengsel en rol op.

6
6
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 75 g kaas voor pizza

Leg de pannenkoekrollen in een ovenschaal en schep de tomatensaus erover. Leg op elke rol een plakje spek en bestrooi met de kaas.

7
7

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Extra hartig? Gebruik dan de ambachtelijke pannenkoeken met spek (koelvers). Laat dan het ontbijtspek achterwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.