Krui­di­ge cous­cous met bal­le­tjes

Al tijdens het koken waan je je in Marokko

(305)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Al tijdens het koken waan je je in Marokko 4 personen
3 305

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 2 el olie in plaats van boter.
  2. Snipper de ui grof en snijd de koriander grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de spitskool toe en bak in 4 min. knapperig en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. bruin.
  3. Roer de couscous los met een vork. Schep door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, koriander, peper en eventueel zout. Schep met de balletjes op borden.

combinatietip:

Lekker met knoflooksaus.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige couscous met balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge cous­cous met bal­le­tjes

1
1
  • 250 g couscous
  • 2 el olijfolie

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik de olie in plaats van boter.

2
2
  • 1 rode ui
  • 15 g koriander

Snipper de ui grof en snijd de koriander grof.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 4 tl gemalen komijn (djinten)
  • 600 g gesneden spitskool

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de spitskool toe en bak in 4 min. knapperig en gaar.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 420 g vegaballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. bruin.

5
5
  • 150 g mangochutney

Roer de couscous los met een vork. Schep door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, koriander, peper en eventueel zout.

6
6

Schep met de balletjes op borden.

combinatietip:

Lekker met knoflooksaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.