Boe­ren­kool­soep met wit­te bo­nen en ham

Rijkgevuld met bonen, paprika en hamreepjes.

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Rijkgevuld met bonen, paprika en hamreepjes. 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui met de komijn en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
  3. Voeg water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Doe de boerenkool erbij en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 min. doorkoken.
  4. Snijd ondertussen de ham in reepjes en laat de bonen uitlekken. Voeg de bonen en ham toe en verwarm nog 2 min. Serveer de soep in kommen.

combinatietip:

Lekker met stevig brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.644 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolsoep met witte bonen en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­soep met wit­te bo­nen en ham

1
  • 1 ui
  • 2 zoete puntpaprika's

Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.

2
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder

Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui met de komijn en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.

3
  • 4 rundvleesbouillontabletten
  • 300 g boerenkool
  • 2 liter kraanwater

Voeg water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Doe de boerenkool erbij en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 min. doorkoken.

4
  • 150 g gerookte achterham
  • 360 g witte bonen

Snijd ondertussen de ham in reepjes en laat de bonen uitlekken.

5

Voeg de bonen en ham toe en verwarm nog 2 min.

6

Serveer de soep in kommen. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met stevig brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.