Ro­de­kool­maal­tijd­soep met wit­te bo­nen, biet en wit­vis

Een stevige winterwandeling sluit je af met stevige winterkost.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een stevige winterwandeling sluit je af met stevige winterkost. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, gember, rodekool en kaneel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
  2. Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg met de biet toe aan de bouillon en kook 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 8 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en verdeel de kabeljauw erover.

Tip:

Eten er kinderen mee? Serveer de chilivlokken dan apart.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.425 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolmaaltijdsoep met witte bonen, biet en witvis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­maal­tijd­soep met wit­te bo­nen, biet en wit­vis

1
1
  • 1½ liter kraanwater
  • 2 runderbouillontabletten
  • 2 uien
  • 2 cm verse gember

Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 300 g gesneden rodekool
  • 1 tl gemalen kaneel

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, gember, rodekool en kaneel 3 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.

4
4
  • 330 g witte bonen
  • 400 g geraspte bietjes

Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg met de biet toe aan de bouillon en kook 5 min. mee.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el arachideolie
  • 400 g kabeljauw

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 8 min. gaar. Keer halverwege.

7
7
  • ½ tl chilivlokken

Breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en verdeel de kabeljauw erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.