Herf­sti­ge boe­ren­kool­stoof met ei en een ba­guet­te er­bij

Het toppunt van smeuïg: de eieren zijn gegaard in gestoofde boerenkool met paprika en tomaat.

(207)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het toppunt van smeuïg: de eieren zijn gegaard in gestoofde boerenkool met paprika en tomaat. 2 personen
3 207

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was en halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak de sjalot schoon en snijd in dunne halve ringen. Verhit de boter in de hapjespan en fruit de paprikapoeder, oregano en chilivlokken 1 min.
  2. Voeg de knoflook, paprika, sjalot en boerenkool toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito, 50 ml water, peper en eventueel zout toe en stoof 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  3. Maak 4 holtes in de pan, breek in elke holte een ei en bestrooi met (versgemalen) peper. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur gaar worden.
  4. Bak ondertussen de baguettes in ca. 7 min. in het midden van de oven. Snijd het brood in stukken en serveer bij de stoof.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.825 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016

Herfstige boerenkoolstoof met ei en een baguette erbij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herf­sti­ge boe­ren­kool­stoof met ei en een ba­guet­te er­bij

1
1

Verwarm de oven voor op 210 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook

Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 rode puntpaprika

Was en halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

4
4
  • 1 sjalot
  • 25 g boter
  • ½ tl gerookte-paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 0.2 tl chilivlokken

Maak de sjalot schoon en snijd in dunne halve ringen. Verhit de boter in de hapjespan en fruit de paprikapoeder, oregano en chilivlokken 1 min.

5
5
  • 300 g boerenkool

Voeg de knoflook, paprika, sjalot en boerenkool toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 350 ml tomato frito

Voeg de tomato frito, 50 ml water, peper en eventueel zout toe en stoof 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.

7
7
  • 4 eieren

Maak 4 holtes in de pan, breek in elke holte een ei en bestrooi met (versgemalen) peper.

8
8

Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur gaar worden.

9
9
  • 2 ambachtelijke lichtbruine baguettes

Bak ondertussen de baguettes in ca. 7 min. in het midden van de oven. Snijd het brood in stukken en serveer bij de stoof.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.