Te­riy­a­ki­bur­ger

De hamburger op de Aziatische toer: met zelfgekruid gehakt, op een knapperig broodje met een frisse wortelsalade erbij.

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De hamburger op de Aziatische toer: met zelfgekruid gehakt, op een knapperig broodje met een frisse wortelsalade erbij. 4 personen
3 202

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de komkommer in plakjes. Rasp de winterpeen grof en doe in een schaal. Rasp de gember fijn. Meng de helft van de gember, de helft van de bosuitjes en de teriyakisaus door de peen. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Doe het gehakt in een kom en meng de rest van de gember en bosui en de teriyakisaus erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de kroepoek erboven en meng erdoor.
  3. Verdeel het gehakt in gelijke porties per persoon en vorm er burgers van. Bak de burgers in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Snijd de broodjes door en beleg de onderste helften met wat komkommer, een burger, wat wortelsalade en kroepoek. Dek af met de bovenste helften. Serveer met de rest van de komkommer, wortelsalade en kroepoek.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.251 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Teriyakiburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­riy­a­ki­bur­ger

1
1
  • 1 komkommer
  • 3 bosuitjes
  • 2 cm verse gember
  • 300 g winterpeen

Snijd de bosuitjes in ringetjes en de komkommer in plakjes. Rasp de winterpeen grof en doe in een schaal. Rasp de gember fijn.

2
2
  • 50 ml woksaus teriyaki-honing

Meng de helft van de gember, de helft van de bosuitjes en de helft van de teriyakisaus door de peen. Zet afgedekt in de koelkast.

3
3
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 50 ml woksaus teriyaki-honing

Doe het gehakt in een kom en meng de rest van de gember, bosui en teriyakisaus erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 25 g cassavekroepoek

Verkruimel de helft van de kroepoek erboven en meng erdoor.

5
5

Verdeel het gehakt in gelijke porties per persoon en vorm er burgers van.

6
6

Bak de burgers in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 4 kaiserbroodjes met sesam
  • 10 g cassavekroepoek

Snijd de broodjes door en beleg de onderste helften met wat komkommer, een burger, wat wortelsalade en kroepoek. Dek af met de bovenste helften.

8
8
  • 15 g cassavekroepoek

Serveer met de rest van de komkommer, wortelsalade en kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.