Griek­se bur­ger met krui­den & tzat­zi­ki

Met gebakken uitjes, verse dille en peterselie maak je een kruidige Griekse burger. En tzatziki voor de finishing touch.

(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht Met gebakken uitjes, verse dille en peterselie maak je een kruidige Griekse burger. En tzatziki voor de finishing touch. 4 personen
3 173

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de dille en peterselie fijn. Doe het gehakt, de fijngesneden kruiden, het ei en de uitjes in een kom en meng door elkaar. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er burgers van met een doorsnede van ongeveer 10 cm.
  2. Verhit de grillpan en gril de burgers in 10 min. gaar. Keer halverwege. Halveer de broodjes en beleg met veldsla. Leg de burgers op de broodjes. Snijd de komkommer in plakjes. Doe op elke burger 3 plakjes komkommer, 1 el tzatziki en dek af met de bovenkant van het brood. Serveer de burgers met de rest van de sla, komkommer en tzatziki.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.385 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Griekse burger met kruiden & tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se bur­ger met krui­den & tzat­zi­ki

1
  • 15 g dille
  • 20 g platte peterselie

Snijd de dille en peterselie fijn.

2
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 50 g gebakken uitjes

Doe het gehakt, de fijngesneden kruiden, het ei en de uitjes in een kom en meng door elkaar. Voeg peper en eventueel zout toe.

3

Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er burgers van met een doorsnede van ongeveer 10 cm.

Tip: Je kunt ook de speciale hamburgerpers gebruiken om de burgers te maken.

4

Verhit de grillpan en gril de burgers in 10 min. gaar. Keer halverwege.

Tip: Je kunt de burgers ook op de barbecue grillen.

5
  • 4 witte bollen met sesam
  • 75 g veldsla

Halveer de broodjes en beleg met veldsla. Leg de burgers op de broodjes.

6
  • 1 komkommer
  • 200 g tzatziki

Snijd de komkommer in plakjes. Doe op elke burger 3 plakjes komkommer, 1 el tzatziki en dek af met de bovenkant van het brood.

Tip: Steek er eventueel een satéprikker in.

7

Serveer de burgers met de rest van de sla, komkommer en tzatziki. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.