Chi­ne­se­kool­rol­le­tjes met ge­hakt

Je staat nog geen half uurtje in de keuken en toch heb je een heel bijzonder gerecht.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Je staat nog geen half uurtje in de keuken en toch heb je een heel bijzonder gerecht. 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water met zout aan de kook. Haal 4 bladeren per persoon los van de Chinese kool, snijd de harde nerf eruit en kook de bladeren 1 min. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak het gehakt met de 5-kruidenpoeder in 6 min. rul. Voeg de bevroren wokgroente toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.
  3. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking . Snijd de koriander grof en schep door de puree. Leg de koolbladeren naast elkaar, verdeel het gehakt-groentemengsel erover en rol op. Bestrooi met de katjang pedis. Serveer met de puree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 609 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Chinesekoolrolletjes met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se­kool­rol­le­tjes met ge­hakt

1
1
  • 1 Chinese kool

Breng een pan water met zout aan de kook. Haal 4 bladeren per persoon los van de Chinese kool, snijd de harde nerf eruit en kook de bladeren 1 min.

2
2

Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl 5-kruidenpoeder

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak het gehakt met de 5-kruidenpoeder in 6 min. rul.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 600 g oosterse wokgroente

Voeg de bevroren wokgroente toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 2 zakjes mix voor aardappelpuree

Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof en schep door de puree. Leg de koolbladeren naast elkaar, verdeel het gehakt-groentemengsel erover en rol op.

7
7
  • 4 el katjang pedis

Bestrooi met de katjang pedis. Serveer met de puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.