Ge­gril­de cour­get­te­lin­ten

Dunne plakken gegrilde courgette met pittige olie. Perfect om met wat soepstengels te eten.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dunne plakken gegrilde courgette met pittige olie. Perfect om met wat soepstengels te eten. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onder- en bovenkant van de courgette en schaaf de courgette in lange linten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Pureer de rode peper met het rasp, 1 el citroensap, de olie, knoflook en eventueel zout met de staafmixer tot een kruidenolie.
  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de courgettelinten aan beide kanten met de kruidenolie. Schenk de rest van de olie in een kom. Gril de courgettelinten in porties in 2 min. goudbruin. Keer halverwege. Leg de gegrilde courgettelinten in de kom met kruidenolie, schep om en laat 2 uur buiten de koelkast marineren voordat je ze serveert.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.

combinatietip:

Lekker bij de grissini. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 99 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde courgettelinten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de cour­get­te­lin­ten

1
1
  • 1 courgette

Snijd de onder- en bovenkant van de courgette en schaaf de courgette in lange linten.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit.

4
4
  • ½ teen knoflook
  • 100 ml extra vierge olijfolie

Pureer de rode peper met het rasp, 1 el citroensap, de olie, knoflook en eventueel zout met de staafmixer tot een kruidenolie.

5
5

Verhit de grillpan. Bestrijk de courgettelinten aan beide kanten met de kruidenolie.

6
6

Schenk de rest van de olie in een kom. Gril de courgettelinten in porties in 2 min. goudbruin. Keer halverwege.

7
7

Leg de gegrilde courgettelinten in de kom met kruidenolie, schep om en laat 2 uur buiten de koelkast marineren voordat je ze serveert.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.

combinatietip:

Lekker bij de grissini. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.