Kerst­boom­stam­me­tje

Een echte bûche de noël (kerstboomstam). Dit spectaculaire nagerecht met ontbijtkoek, schuimkrans en kaneelijs is eenvoudig te maken.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(227)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een echte bûche de noël (kerstboomstam). Dit spectaculaire nagerecht met ontbijtkoek, schuimkrans en kaneelijs is eenvoudig te maken. 10 personen
3 227

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ontbijtkoek in de lengte in 4 plakken. Leg een vel bakpapier van 30 cm op een vel vershoudfolie en leg de repen ontbijtkoek naast elkaar erop. Verkruimel de schuimkransen over de ontbijtkoek. Verdeel het ijs over de schuimkransen.
  2. Rol het geheel met behulp van de folie en het bakpapier in de lengte op tot een zo strak mogelijke rol. Verpak strak in 2 lagen aluminiumfolie. Leg de rol minimaal 5 uur in de vriezer.
  3. Neem de rol uit de vriezer en leg op een schaal. Bestrijk rondom met hazelnootpasta. Trek er met een vork in de lengte strepen in zodat de rol op een boomstammetje lijkt.
  4. Bestrooi met poedersuiker en leg er wat chocolade hulstblaadjes op. Versier de schaal rondom de rol met de rest van de hulstblaadjes en blauwe bessen.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met het invriezen. Volg stap 2 voor het serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 132 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kerstboomstammetje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­boom­stam­me­tje

1
1
  • 300 g ontbijtkoek

Snijd de ontbijtkoek in de lengte in 4 plakken.

2
2

Leg een vel bakpapier van 30 cm op een vel vershoudfolie en leg de repen ontbijtkoek naast elkaar erop.

3
3
  • 1 liter kaneelijs
  • 3 meringues vanille

Verkruimel de schuimkransen over de ontbijtkoek. Verdeel het ijs over de schuimkransen.

4
4

Rol het geheel met behulp van de folie en het bakpapier in de lengte op tot een zo strak mogelijke rol.

5
5

Verpak strak in 2 lagen aluminiumfolie. Leg de rol minimaal 5 uur in de vriezer.

6
6
  • 400 g hazelnootpasta

Neem de rol uit de vriezer en leg op een schaal. Bestrijk rondom met hazelnootpasta.

7
7

Trek er met een vork in de lengte strepen in zodat de rol op een boomstammetje lijkt.

8
8
  • 75 g chocolade hulstblaadjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 el poedersuiker

Bestrooi met poedersuiker en leg er wat chocolade hulstblaadjes op. Versier de schaal rondom de rol met de rest van de hulstblaadjes en blauwe bessen.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met het invriezen. Volg stap 2 voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.