Tri­f­le met me­rin­gue, man­go en pas­sie­vrucht

Weinig moeite, groot succes! Met dit toetje maak je echt indruk.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Weinig moeite, groot succes! Met dit toetje maak je echt indruk. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • handmixer
  • 4 grote glazen (of ijscoupes)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd dit vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de passievruchten, schraap al het vruchtvlees en zaadjes eruit en meng de helft door de mangoblokjes. Ris de besjes van de takjes.
  2. Klop de slagroom en de suiker stijf met een mixer. Roer de ricotta los met een vork. Spatel de slagroom voorzichtig door de ricotta. Breek de meringues in kleine stukjes en schep voorzichtig door het roommengsel.
  3. Verdeel het mango-passievruchtmengsel over de glazen. Verdeel de helft van de rode bessen erover. Schep de meringuemousse erop en garneer met de rest van de passievrucht en rode bessen.

bereidingstip:

Je kunt deze trifle 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Schenk dan een scheutje zoete likeur over de trifle.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Trifle met meringue, mango en passievrucht

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tri­f­le met me­rin­gue, man­go en pas­sie­vrucht

1
1
  • 1 eetrijpe mango

Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd dit vruchtvlees in kleine blokjes.

2
2
  • 4 passievruchten
  • 150 g rode bessen

Halveer de passievruchten, schraap al het vruchtvlees en zaadjes eruit en meng de helft door de mangoblokjes. Ris de bessen van de takjes.

3
3
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 el suiker
  • 100 g ricotta

Klop de slagroom en suiker stijf met een mixer. Roer de ricotta los met een vork. Spatel de slagroom voorzichtig door de ricotta.

4
4
  • 4 meringues vanille en aardbei*

Breek de meringues in kleine stukjes en schep voorzichtig door het roommengsel.

5
5

Verdeel het mango-passievruchtmengsel over de glazen. Verdeel de helft van de rode bessen erover.

6
6

Schep de meringuemousse erop en garneer met de rest van de passievrucht en rode bessen.

bereidingstip:

Je kunt deze trifle 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Schenk dan een scheutje zoete likeur over de trifle.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.