Glögg

De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost!

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost! 8 personen
4 28

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 hittebestendige glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel. Doe de sinaasappelschil met de kardemom, steranijsjes, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker in een ruime pan. Schenk de wijn, port en wodka erbij en verwarm op laag vuur 20 min., maar laat niet koken. Roer af en toe.
  2. Draai het vuur uit. Doe de deksel op de pan en laat 1 tot 4 uur trekken. Verwijder met een schuimspaan de sinaasappelschil, steranijsjes, kruidnagels en het kaneelstokje uit de pan. Voeg de rozijnen toe en verwarm 10 in. op laag vuur, laat niet koken. Verdeel het amandelschaafsel over de glazen en schep er met een soeplepel glögg bij. Serveer direct.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Glögg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glögg

1
1
  • 1 sinaasappel

Schil de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel.

2
2
  • 50 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 steranijsjes
  • 2 tl gemalen kardemom

Doe de sinaasappelschil met de kardemom, steranijsjes, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker in een ruime pan.

3
3
  • 400 ml soepele rode wijn
  • 400 ml tawny port
  • 200 ml wodka

Schenk de wijn, port en wodka erbij en verwarm op laag vuur 20 min., maar laat niet koken. Roer af en toe.

4
4

Draai het vuur uit. Doe de deksel op de pan en laat 1 tot 4 uur trekken.

5
5

Verwijder met een schuimspaan de sinaasappelschil, steranijsjes, kruidnagels en het kaneelstokje uit de pan.

6
6
  • 100 g rozijnen

Voeg de rozijnen toe en verwarm 10 in. op laag vuur, laat niet koken.

7
7
  • 30 g amandelschaafsel

Verdeel het amandelschaafsel over de glazen en schep er met een soeplepel glögg bij. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.