Zoe­te aard­ap­pel­pu­ree

Je maakt de puree af met appelstroop, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.

(164)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht Je maakt de puree af met appelstroop, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel. 4 personen
2 164

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de salieblaadjes in reepjes. Verhit de olie in een steelpan en fruit de salie op laag vuur. Verwarm de melk.
  2. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met de pureestamper. Meng de melk, kruidenolie en mosterd erdoor. Snijd de bieslook in stukjes en roer door de puree. Verwarm de appelstroop even in de magnetron tot hij vloeibaar is. Garneer de puree met dunne lijntjes stroop die je van een lepel laat lopen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 222 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Zoete aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 700 g zoete aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 50 ml volle melk
  • 2 el koolzaadolie
  • 12 blaadjes salie

Snijd ondertussen de salieblaadjes in reepjes.Verhit de olie in een steelpan en fruit de salie op laag vuur. Verwarm de melk.

3
3

Giet de aardappelen af en stamp ze grof met de pureestamper.

4
4
  • 25 g bieslook
  • 2 tl grove Zaanse mosterd

Meng de melk, kruidenolie en mosterd erdoor. Snijd de bieslook in stukjes en roer door de puree.

5
5
  • 1 el appelstroop

Verwarm de appelstroop even in de magnetron tot hij vloeibaar is. Garneer de puree met dunne lijntjes stroop die je van een lepel laat lopen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.