Zoete aardappelpuree

Je maakt de puree af met bieslook, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.

330 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwarm de melk met de boter op laag vuur. Snijd de bieslook fijn.

  2. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper zo glad mogelijk, gebruik eventueel een pureeknijper. Meng de warme botermelk en de helft van de bieslook erdoor. Bestrooi met de rest van de bieslook.

  • variatietipServeer de zoete-aardappelpuree met wat in boter krokant gebakken salie.
  • variatietipSchep voor een zoetje en wat pit 2 el ahornsiroop en ½ tl chilivlokken door de puree.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Zoete aardappelpuree

Je maakt de puree af met bieslook, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig