Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Geheugensteuntje bij het kopen van vlees in Frankrijk', verz. door Ria

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans

Laatst aangepast: 31 jan. 2013, 14:26 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • lees beneden ........

Bereiden

Over het snijden en behandelen

coupé - gesneden

cuit - gaar , gekookt, gebakken

fumé - gerookt

(en) dés - dobbelsteentjes

(en) tranches (minces) - in (dunne) plakken

-

Rundvlees

aloyau - lendestuk (draadjesvlees)

bavette d'aloyau - klapstuk, draadjesvlees

bifteck - bieflappen

boeuf - rundvlees

brochette - spies (BBQ)

carreau - ribstuk

contre-filet - lendebiestuk

collier - draadjesvlees

côtes - koteletten, soort biefstuk met bot

culotte de boeuf - biefstuk, staartstuk van het rund

entrecôte - runderkotelet, vaak dun gesneden

farce - gekruid gehakt, worstenvulling

faux filet - lendebiefstuk, baklap

filet de boeuf - ossehaas

filet de macreuse - rosbief (met spek eromheen)

flanchet - vangvlees (vet vlees bij de liezen)

gîte à la noix - schenkel, bilstuk

gîte - schenkel

hachis - gehakt

jarret - schenkel

jumeau - tweelingspier

macreuse - schoudervlees, draadjesvlees

onglet - biefstuk

paleron - sucadelappen, schouderstuk

paupiettes de boeuf - rundervinken

poitrine - borststuk, meestal van het varken

rosbif - rosbief

-

Varkensvlees

porc - varkensvlees

boudin noir - bloedworst

carbonades - hamlappen (stoofvlees)

carré de côtes - ribstuk

chipolata - dun worstje (BBQ)

civet - stoofvlees (bij wild hazepeper)

côtelette - carbonade

côtes de porc - carbonade

échine - schoudercarbonade

filet mignon - varkenshaas

fricandeau - fricandeau

jambon - ham

lard - spek

lard gras of lard paysan - vetspek

lardons - spekjes, zuurkoolspek

palette - krabbetjes

rôti (de porc) - rollade

travers de porc - mager ribstuk (met ribben)

Lamsvlees

agneau - lamsvlees

collier - vlees met wervels uit de nek, gebruikt voor ragouts en osso bucco

epigramme - lamsschouderlapjes

gigot d'agneau - lamsbout

selle d'agneau - schouderlap met bot

abats - orgaanvlees

andouilette - worst van ingewanden

brochette d¿abats - spies (BBQ)

Orgaanvlees

cervelle - hersenen

c¿ur - hart

foie - lever

rognons - niertjes

Gevogelte

volaille - gevogelte

autruche - struisvogel

caille - kwartel

canard - eend

chapon - kapoen (ontmande vetgemeste haan)

coq - haantje

cuisses de poulet - kippenpoten

dinde - kalkoen

dindonneau - jonge kalkoen

gésiers - maagjes van kippen, eend, kalkoen, worden meestal confits verkocht in blik of in het vet

magret de canard - eendenborstfilet

côtelette - borstfilet

poularde - jonge, vetgemeste kipe

poule - soepkip

poulet - kip

poulet à la ferme - scharrelkip

pintades - parelhoen

Wild

Klein wild

lapin - konijn (tegenwoordig gekweekt)

lièvre - haas

faisan - fazant

perdrix - patrijs (perdreau is de nog geen eenjarige perdrix)

bécasse - snip

palombe - bosduif

Groot wild

cerf - hert

chevreuil - ree

sanglier - wild zwijn

rumsteck - biefstuk

rôti (de boeuf) - rollade

tournedos - ossehaas

tranche à rôtir - rosbief (vaak met spek eromheen)

tripe - pens

veau - kalfsvlees

escalope de veau - kalfsschnitzel

médaillon - kalfsoester

ris de veau - kalfszwezerik

Bronvermelding

infofrankrijk

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.