Tagliatelli con pomodori

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 4 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram tagliatelli
  • zout ,peper,paprikapoeder
  • 4 eetl bruschetta *
  • 1 eetl dipperkruiden *
  • 1 potje sugo tomatensaus
  • 6 eetl olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl balsamico azijn
  • 200 gram champignons
  • gepelde tomaten uit blik
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml room
  • 500 gram rundergehakt
  • kappertjes , rucola ,parmesan

Bereiden

marineer het rundergehakt in een kom met 2 eetl olijfolie , zout , peper , paprikapoeder - hak 2 tenen knoflook fijn en roer door gehakt - doe 4 eetl bruschetta in een schaaltje en laat dit wellen met een scheutje warm water - laat 2 min staan en roer dan door gehakt . hak ui en champignons fijn -bak gehakt in diepe wokpan in ca 5 min - fruit ui en champignons ca 3 min mee - blus af met scheutje balsamico azijn en rode wijn . voeg sugo tomatensaus en gepelde tomaten toe en laat 25 min op laag vuurtje doorkoken . strooi 1 eetl dipperkruiden door saus . breng pan aan kook , snufje zout en 1 eetl olijfolie en voeg tagliatelli toe zodra het water kookt , ca 7 min voor al dente . maak pasta af met 100 ml room en garneer met rucola , kappertjes en als laatste nog wat parmezaanse kaas erover .

Materialen

pastapan-koekepan-schaal * bruschetta = droge kruidenmengsel van tomaat , knoflook en basilicum . * dipperkruiden = droge kruidenmengsel met parmesan

Bronvermelding