Ge­krui­de rund­vlees­scho­tel

Eenvoudig én vol smaak? Het kan! Met dit kruidige Indonesische gerecht bijvoorbeeld.

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Eenvoudig én vol smaak? Het kan! Met dit kruidige Indonesische gerecht bijvoorbeeld. 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan.
  2. Fruit de ui ca. 2 min., voeg de vleesreepjes toe en bak ca. 1 min mee. Voeg het water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 10 min. onafgedekt sudderen. Kook intussen de sperziebonen in ca. 5 min. beetgaar. Serveer de rijst met het vleesgerecht, de sperziebonen en seroendeng.

combinatietip:

Lekker met atjar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 28-29

Gekruide rundvleesschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de rund­vlees­scho­tel

1
1
  • 250 g snelkookrijst
  • 2 uien
  • 3 el boter

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan.

2
2
  • 500 g runderreepjes
  • 250 ml water
  • 100 g boemboe rendang vlees

Fruit de ui ca. 2 min., voeg de vleesreepjes toe en bak ca. 1 min mee. Voeg het water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 10 min. onafgedekt sudderen.

3
3
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 4 el seroendeng

Kook intussen de sperziebonen in ca. 5 min. beetgaar. Serveer de rijst met het vleesgerecht, de sperziebonen en seroendeng.

combinatietip:

Lekker met atjar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.